Ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο

25 Νοεμβρίου 2018 14:50

Έχουμε δει όλων των ειδών τα ξενοδοχεία. Αλλά πολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε εγκαταλελειμμένο λατομείο, ομολογουμένως δεν έχουμε ξανακούσει.

Το πρώτο ξενοδοχείο αυτού του είδους, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα, μετά από μια δεκαετία κατασκευών.

Ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο

Το InterContinental Shanghai Wonderland, ένα πολυαναμενόμενο έργο 250 εκατομμυρίων ευρώ, είναι χτισμένο στην μία πλευρά ενός κοιλώματος βάθους 88 μέτρων στα νοτιοδυτικά προάστια της Σανγκάης.

Χτισμένο στην μία πλευρά του λατομείου το 17όροφο ξενοδοχείο με τα 336 δωμάτια έχει μόνο δύο ορόφους πάνω από το έδαφος και 15 ορόφους κάτω από την επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων δύο χαμηλότερων επιπέδων που είναι βυθισμένα σε μια τεχνητή λίμνη.\Το ξενοδοχείο διαθέτει 17 ορόφους, με τους 15 εξ αυτών κάτω από την επιφάνεια του εδάφουςΤο ξενοδοχείο διαθέτει 17 ορόφους, με τους 15 εξ αυτών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους

Παρόλο που τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι επισκέπτες θα μπορούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο από την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Τα περισσότερα από τα δωμάτια έχουν θέα στον τεχνητό καταρράκτη στην απέναντι πλευρά του λατομείου και όσο πιο βαθιά είναι μέσα στη γη, τόσο πιο πολυτελή γίνονται.

Τα περισσότερα από τα δωμάτια έχουν θέα στον τεχνητό καταρράκτηΤα περισσότερα από τα δωμάτια έχουν θέα στον τεχνητό καταρράκτη

Στις υποβρύχιες σουίτες, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ακόμη και τα ψάρια να κολυμπούν έξω από το παράθυρό τους, ενώ θα απολαμβάνουν πλήρη υπηρεσία μπάτλερ.

Ένα εστιατόριο με θαλασσινά, που ονομάζεται «Mr Fisher», βρίσκεται έναν όροφο κάτω από το επίπεδο του νερού.
Όσο πιο βαθιά στην γη είναι το δωμάτιο, τόσο πιο πολυτελές γίνεταιΌσο πιο βαθιά στην γη είναι το δωμάτιο, τόσο πιο πολυτελές γίνεται

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια σειρά περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση σε βράχο, καγιάκ και μια βόλτα σε ένα μονοπάτι με γυάλινο πάτο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 336 δωμάτιαΤο ξενοδοχείο διαθέτει 336 δωμάτια

Σε μια πόλη που φημίζεται για τους λαμπερούς και πολυώροφους ουρανοξύστες, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ένα μοναδικό οικοδόμημα χτισμένο προς τα κάτω στο έδαφος αντί για προς τα πάνω στον ουρανό.

Μίνιμαλ design σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείοΜίνιμαλ design σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο

Το βαθύτερο επίπεδό του φτάνει τα 700 μέτρα, από τον τελευταίο όροφο του J Hotel, που θεωρείται το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και βρίσκεται επίσης στη Σανγκάη.Το εστιατόριο Mr Fisher σερβίρει θαλασσινάΤο εστιατόριο Mr Fisher σερβίρει θαλασσινά

Το θεαματικό ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Tianma. Το λατομείο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 και εγκαταλείφθηκε το 2000.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη και παιδικά δωμάτια με την κατάλληλη διακόσμησηΤο ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη και παιδικά δωμάτια με την κατάλληλη διακόσμηση

Για τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Atkins με έδρα το Λονδίνο, ο σχεδιασμός ενός κτιρίου «που είναι ουσιαστικά ανάποδα» αποδείχθηκε μια πρωτοποριακή εμπειρία.

Τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου ανέλαβε η βρετανική εταιρεία AtkinsΤον σχεδιασμό του ξενοδοχείου ανέλαβε η βρετανική εταιρεία Atkins

Το ασυνήθιστο σκηνικό έδωσε στην ομάδα την δυνατότητα να σχεδιάσει φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι ο εξαερισμός του ξενοδοχείου. Επειδή υπάρχει μια λίμνη στο κάτω μέρος του λατομείου, ο εξωτερικός αέρας ψύχεται από το νερό.

Πολυτέλεια ακόμη και στο μπάνιοΠολυτέλεια ακόμη και στο μπάνιο

Αν ενδιαφέρεστε για μια μοναδική εμπειρία, τα δίκλινα δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ξεκινούν από τα 450 ευρώ την βραδιά.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos