Έτοιμο για πόλεμο με το Ισραήλ δηλώνει το Ιράν

21 Ιανουαρίου 2019 12:56

Λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Τελ Αβίβ κατά ιρανικών δυνάμεων στη Συρία


Πολεμική ρητορική υιοθετεί το καθεστώς της Τεχεράνης, δηλώνοντας πως «είναι έτοιμο για πόλεμο με το Ισραήλ που θα προκαλέσει την καταστροφή του».

Χθες στη διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ εναντίον δυνάμεων του Ιράν στο συριακό έδαφος.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας ανακοίνωσε πως κατέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων.Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ενώ η Ρωσία δήλωσε ότι τέσσερις Σύριοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», ο διοικητής της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας προειδοποίησε σήμερα ότι το Ιράν είναι προετοιμασμένο για έναν αποφασιστικό πόλεμο με το Ισραήλ «που θα θέσει τέλος στις επιθέσεις του IDF στη Συρία».

"Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες για έναν πόλεμο που θα φέρει την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ", αναφέρει και προσθέτει: «Είμαστε έτοιμοι για την ημέρα που θα δούμε το τέλος του Ισραήλ».

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ επιτέθηκε χθες στη Δαμασκό τόσο από αέρα όσο και από το έδαφος με κατευθυνόμενους πυραύλους, αλλά η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας ήταν σε θέση να καταρρίψει ένα σημαντικό μέρος τους, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός «Ikhbariya» ανέφερε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν διάφορα είδη όπλων κι ότι οι πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, καθώς και από το βόρειο τμήμα της περιοχής της Γαλιλαίας.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos