Σε συναγερμό η Ρουμανία: Στους πενήντα τέσσερις οι νεκροί από τη γρίπη -Κλείνουν σχολεία

30 Ιανουαρίου 2019 12:46

Στους 54 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης στη Ρουμανία και οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή δήλωσε η υπουργός Υγείας Σορίνα Πιντέα, στη διάρκεια συνέντευξής της στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3, αναφερόμενη στην ταχύτητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης.
Επισήμανε επίσης ότι δεν αναμένεται μείωση της έντασης και της συχνότητας μετάδοσης του ιού τον επόμενο μήνα, ωστόσο -πρόσθεσε- οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την καλύτερη πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να κηρυχθεί επιδημία γρίπης, το πιο σημαντικό κριτήριο είναι να υπάρχουν 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από τη γρίπη ανήλθε σε 54, έπειτα από επτά θανάτους που καταγράφηκαν στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας.

Στο μεταξύ, στη Βουλγαρία, κλειστά είναι 1.561 σχολεία εξαιτίας της επιδημίας γρίπης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών προσέθεσε στη λίστα των κλειστών -λόγω της γρίπης- σχολείων, 61 σχολεία στην περιφέρεια Μοντάνα και 32 σχολεία στην περιοχή της Βράτσα.

Στη Σόφια και την ευρύτερη περιοχή, 267 σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Εκατόν είκοσι τέσσερα σχολεία είναι κλειστά στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ και 105 στην περιοχή του Πλέβεν. Κλειστά είναι επίσης 194 σχολεία στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), 83 στο Βέλικο Τάρνοβο, 70 στο Ρούσε, 59 στο Ραζγκράντ και 69 στην ευρύτερη περιοχή του Ντόμπριτς.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos