Έρευνα - σοκ: 1 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πλαστική ρύπανση

14 Μαϊος 2019 23:59

Βασικές αιτίες θανάτου είναι η διάρροια, η ελονοσία και μορφές καρκίνου που προκαλούνται από τη διαβίωσή τους κοντά σε χώρους αποκομιδής αποβλήτων και πλαστικών


Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 30 δευτερόλεπτα στις αναπτυσσόμενες χώρες από ασθένειες που οφείλονται στη πλαστική ρύπανση και τα απορρίμματα που είναι πεταμένα δεξιά και αριστερά, σύμφωνα με έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι έ να εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, ελονοσία και μορφές καρκίνου που προκαλούνται από τη διαβίωσή τους κοντά σε χώρους αποκομιδής αποβλήτων και πλαστικών.

Η έκθεση διεξήχθη από τη διεθνή υπηρεσία Ανάπτυξης «Tearfund», το Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Μελετών «WasteAid» και τη φιλανθρωπική οργάνωση Fauna & Flora International (FFI).

Όπως δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» ο σερ Ντέιβιντ Ατενμπόροου, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «FFI»:
«Η έκθεση αυτή είναι μία από τις πρώτες που υπογραμμίζουν τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης όχι μόνο στην άγρια φύση αλλά και στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos