Τέλος στις συναλλαγές με κάρτες βάζει η Βενεζουέλα

21 Μαϊος 2019 10:58

Την πρόθεσή της να σταματήσει τις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες τύπου Visa, Mastercard και Maestro ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το NTN24, οι οικονομικές Αρχές της Βενεζουέλας αποφάσισαν να θέσουν σε λειτουργία ένα νέο, δικό τους, σύστημα πληρωμών εντός του 2020.

Οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες τύπου Visa, Mastercard και Maestro θα παύσουν στις 30 Νοεμβρίου 2019, μετέδωσε το NTN24, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τις πιστωτικές κάρτες.

Ανεξάρτητο σύστημα πληρωμών ετοιμάζει η Βενεζουέλα

Η Εποπτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Βενεζουέλας (SUDEBAN) έχει ήδη δώσει οδηγίες στους οικονομικούς οργανισμούς της χώρας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο σύστημα πληρωμών.

Αναλυτές εικάζουν ότι η πρωτοβουλία αυτή σχετίζεται με τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ.

Οπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο Νικολάς Μαδούρο -που πλέον τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών- στις αρχές Μαΐου είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από το αμερικανικό δολάριο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos