Γερμανία: Ζήτησαν από τους Εβραίους να μην φορούν κιπά -Φόβος για τις επιθέσεις

26 Μαϊος 2019 17:06

Οι Εβραίοι της Γερμανίας κλήθηκαν να αποφεύγουν να φορούν δημοσίως το κιπά, το παραδοσιακό κάλυμμα της κεφαλής, έπειτα από την αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων.

«Δεν μπορώ να προτείνω στους Εβραίους να φορούν το κιπά συνεχώς και παντού στη Γερμανία», δήλωσε ο Φέλιξ Κλάιν, ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό και παραδέχθηκε ότι έχει αλλάξει γνώμη για το ζήτημα, σε σχέση με παλιότερα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2018 διαπράχθηκαν 1.646 εγκλήματα μίσους εναντίον Εβραίων, δηλαδή αυτά τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, αυξήθηκαν και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον Εβραίων στη Γερμανία, καθώς το 2018 καταγράφηκαν 62 βίαια περιστατικά, από 37 που ήταν το 2017.

«Είναι ντροπή για τη χώρα μας», παραδέχθηκε η Καταρίνα Μπάρλεϊ, η υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενη στην αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων. Από την πλευρά του, ο Κλάιν απέδωσε την αύξηση στην έλλειψη αυτοσυγκράτησης και παιδείας που παρατηρούνται στην κοινωνία. Σημείωσε ακόμη ότι μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν χαρακτήρισε "συνθηκολόγηση του αντισημιτισμού" και απόδειξη ότι οι Εβραίοι δεν είναι ασφαλείς στη Γερμανία την προειδοποίηση για το κιπά. Ο Ριβλίν δήλωσε σοκαρισμένος από τα σχόλια του Κλάιν, ενώ κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι υποχωρεί μπροστά σε εκείνους που στοχοποιούν τους εβραίους στη Γερμανία.

«Δεν θα υποταχτούμε ποτέ, δεν θα χαμηλώσουμε ποτέ το βλέμμα μας και δεν θα αντιδράσουμε ποτέ με ηττοπάθεια μπροστά στον αντισημιτισμό και θα αναμένουμε και θα απαιτούμε να κάνουν το ίδιο και οι σύμμαχοί μας», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos