«Σκουπιδότοπος» η Ρώμη -Ανυπόφορη η κατάσταση με τα απορρίμματα στους δρόμους

05 Ιουλίου 2019 10:53

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στη Ρώμη, όσο και οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη λόγω των απορριμάτων. Πλέον το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μετατραπεί σε ένα επείγον υγειονομικό και διογκούμενο πολιτικό πρόβλημα.

1.000 τόνοι σκουπίδια καθημερινά στους δρόμους της Ρώμης

Η αδυναμία της Αιώνιας Πόλης να διαχειρισθεί τους 1.000 τόνους απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους της, με το σύστημα διαφοροποιημένης συλλογής σε υπολειτουργία και τα μισά από τα εξειδικευμένα απορριμματοφόρα καθηλωμένα από βλάβες και με τα λιγοστά σημεία εναπόθεσής τους, έχει δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση για τους κατοίκους, η οποία έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση της θερμοκρασίας και τον καύσωνα.

Ανησυχία από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Η κατάσταση έχει καταστεί τόσο ανησυχητική, που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρώμης Αντόνιο Μάτζι αποφάσισε να αποστείλει μία επείγουσα επιστολή στη δήμαρχο Βιρτζίνια Ράτζι, τον διοικητή της Περιφέρειας του Λατίου Νικόλα Τζινγκαρέτι, τους υπουργούς Υγείας Τζούλια Γκρίλο και Περιβάλλοντος Σέρτζο Κόστα. Πέρα από την περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα πεζοδρόμια της πόλης από τα βουνά των σκουπιδιών, ο Μάτζι επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία από τα βακτηρίδια και τα παράσιτα, που αναπτύσσονται λόγω της αποσύνθεσης και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και από την «ανησυχητική εισβολή ζώων», όπως μύγες, κατσαρίδες, ποντίκια και γλάρους, που τρέφονται από τα απορρίμματα.

«Απ' ότι φαίνεται υπάρχει ένα πρόβλημα στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων, που αφορά διαφορετικά θεσμικά όργανα. Έχει έλθει όμως η στιγμή για επιλυθεί, παραμερίζοντας τις θλιβερές διαφωνίες που αφορούν την αποποίηση των ευθυνών από τον καθένα ξεχωριστά, κάτι που έχει φέρει τους κατοίκους στο μη περαιτέρω», τονίζει ο Μάτζι στην επιστολή του.

iefimerida.gr

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos