Νέα θαυμαστά ευρήματα στην Πομπηία: Φυλαχτά από κρύσταλλα και κεχριμπάρια

13 Αυγούστου 2019 09:44

Η Πομπηία φαίνεται πως δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει, με τα ευρήματα που κάθε φορά αποκαλύπτονται από την ανασκαφική σκαπάνη των αρχαιολόγων στην πόλη που ταυτόχρονα καταστράφηκε και διατηρήθηκε από τη λάβα του Βεζουβίου.

Κεχριμπαρένια αντικείμενα, λαμπεροί κρύσταλλοι, αμέθυστοι, αλλά και κουμπιά από οστά, λεπτεπίλεπτες πορσελάνες, σκαραβαίοι από την Ανατολή, είναι τα νέα ευρήματα στην περιοχή Regio V, στην Έπαυλη του Κήπου, στο συγκρότημα της Πομπηΐας που ήλθαν πρόσφατα στο φως.

Θησαυρός σε ένα σκρίνιο στην Πομπηία
Είναι τα περιεχόμενα σε ό,τι απέμεινε από ένα ξύλινο και μεταλλικό σκρίνιο, γεμάτο φυλακτά και ημιπολύτιμους λίθους, με κουκλάκια και κουδουνάκια, αλλά και πήλινα αντικείμενα: φαλλούς, κλειστές γροθιές κι ένα μικρό κρανίο. «Δεκάδες τυχερά και φυλακτά, δίπλα σε πάμπολλα άλλα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να διώχνουν την κακοτυχία», δηλώνει στο ιταλικό πρακτορείο Ansa ο διευθυντής του Πάρκου της Πομπηΐας Μάσιμο Οζάνα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos