Τυφώνας «τέρας» ο Dorian: Καταστροφές στις Μπαχάμες, 1 νεκρός

02 Σεπτεμβρίου 2019 11:26

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ακτογραμμής στη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Dorian.

Πρόκειται για τον χειρότερο τυφώνα που καταγράφηκε στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες και σάρωσε τις Μπαχάμες, προκαλώντας τον θάνατο ενός 7χρονου, προτού κινηθεί προς τη Φλόριντα και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Η αδελφή του μικρού Lachino Mcintosh που έχασε τη ζωή του, καθώς μαζί με την οικογένειά του προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, αγνοείται.

Η διαταγή εκκένωσης στις δύο αμερικανικές Πολιτείες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μαζί με τη Φλόριντα, τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα), με τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνα Χένρι ΜακΜάκστερ να λέει ότι δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για ανθρώπινες ζωές, αφού σε ορισμένες περιοχές λόγω της φουσκοθαλασσιάς αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η στάθμη των υδάτων μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά επτά μέτρα.
Παρακολουθήστε live την πορεία του τυφώνα Dorian
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε live την επέλαση του τυφώνα Dorian. Τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να σαρώσει τις Μπαχάμες και ακολούθως να περάσει από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Αγνωστο παραμένει το πού και με τι ισχύ ακριβώς θα χτυπήσει.

1,5 εκατ. άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Η διαταγή εκκένωσης αφορά 830.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους για τέταρτη φορά σε τέσσερα χρόνια. «Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους ζωντανούς», είπε ο Μακ Μάστερ, την ώρα που σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους και αδειάζουν τα ράφια σε σούπερ μάρκετ. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Τζόρτζια διέταξε επίσης υποχρεωτική εκκένωση στις παράκτιες περιοχές της Πολιτείας, ενώ το ίδιο ισχύει και για ορισμένες αντίστοιχες περιοχές στη Φλόριντα.

Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων στη Φλόριντα
Πάνω από 600 πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα στη Φλόριντα, αφού τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τον Dorian αναμένονται πολύ έντονα, μολονότι κύριος όγκος του εκτιμάται ότι θα κινηθεί παράλληλα με την ακτογραμμή -αν και παραμένουν ανοικτά τα σενάρια για τηνπορεία του. Περίπου 120 πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο, περί τις 100 στο αντίστοιχο του Λόντερντεϊλ και γύρω στις 50 στο Παλμ Μπιτς.

Τυφώνας «τέρας» ο Dorian - Σάρωσε τις Μπαχάμες - Ένας 7χρονος νεκρός
Συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 295 χλμ./ώρα ο Dorian σάρωσε τις Μπαχάμες προκαλώντας το θάνατο ενός επτάχρονου αγοριού -ενώ η αδελφή του αγνοείται - και εκτεταμένες καταστροφές: διέλυσε σπίτια, αναποδογύρισε αυτοκίνητα, πλημμύρισε δρόμους, ξερίζωσε στέγες, δέντρα και στύλους ηλεκτροδότησης καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο σε ναούς και σχολεία.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos