Νεκροί και στην Τουρκία από βομβαρδισμούς αντιποίνων του PKK

10 Οκτωβρίου 2019 19:35

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων, έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις εναντίον των πόλεων Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Σανλιούρφα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα κοριτσάκι 9ετών σκοτώθηκε από τα πυρά την ώρα που έπαιζε.

Η φωτογραφία του Anadolu με το νεκρό μωρό από πυρά που προήλθαν από τη Συρία και δυνάμεις του YPG-PKK -Φωτογραφία: Anadolu
Αγκυρα: Εξουδετερώσαμε τους μαχητές PKK/YPG που στόχευσαν αμάχους

Ο τουρκικός στρατός εντόπισε και εξουδετέρωσε τους μαχητές του PKK και του YPG που στοχεύουν Τούρκους πολίτες, σημείωσε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετά τις επιθέσεις.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες των PKK/PYD-YPG, που σκότωσαν αθώους πολίτες σήμερα και κατέστρεψαν τις θέσεις τους», προσέθεσε το υπουργείο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos