Σοβαρή εξέλιξη στην Συρία! Βομβάρδισε Αμερικανούς ο Ερντογάν «κατά λάθος»!

11 Οκτωβρίου 2019 23:15

Αυτό υποστηρίζει το Newsweek, επικαλούμενο πηγές Κούρδων και Πενταγώνου


ΗΤουρκία βομβάρδισε κατά λάθος ένα στρατιωτικό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α. στη Συρία, υποστηρίζει το Nesweek επικαλούμενο πηγές Κούρδων και Πενταγώνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική επίθεση έγινε με πυροβολικό στη βόρεια Συρία στις περιοχές όπου δρουν οι Κούρδοι, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στον Τούρκο ομόλογό του ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από ορισμένες θέσεις στην περιοχή.

Το Newsweek αναφέρει πληροφορίες που συνέλλεξε μέσω ενός ιρακινού Κούρδου αξιωματούχου και ενός ανώτερου αξιωματικού του Πενταγώνου ότι οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονταν στο λόφο Mashtenour στην Κουρδική πόλη Κομπάνι. Υπέστησαν πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις που διεξήγαγαν τη λεγόμενη «Πηγή της Ειρήνης» ενάντια σε Κούρδους μαχητές, οι οποίοι θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και υπολόγισε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες ήταν μεταξύ 15-100.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός ήταν τόσο βαρύς που το προσωπικό των ΗΠΑ απομακρύνθηκε αμέσως μετά την παύση της επίθεσης.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos