Brexit: Live η συνεδρίαση θρίλερ στη Βουλή -Το σενάριο για παράταση

19 Οκτωβρίου 2019 12:36

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά την οποία ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε την τελευταία στιγμή με τις Βρυξέλλες.

Ομως, και ενώ ο Τζόνσον ήταν ήδη αντιμέτωπος με μια δύσκολη αποστολή καθώς δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, πλέον η ημέρα αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ και για έναν ακόμη λόγο. Η τροπολογία του πρώην υπουργού των Τόρις Ολιβερ Λέτουιν φαίνεται να κερδίζει υποστήριξη. Αυτή η τροπολογία- αν περάσει- θα αναγκάσει τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση του Brexit, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη συμφωνία. Ο Λέτουιν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, δηλώνουν ότι αυτή η τροπολογία θα είναι μια δικλείδα ασφαλείας προκειμένου να αποτραπεί το Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Η τροπολογία προβλέπει ότι ακόμη και αν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν περάσει η τροπολογία, τότε ο Τζόνσον θα αναγκαστεί να ζητήσει παράταση του Brexit έως απόψε στις 11:00 το βράδυ (ώρα Αγγλίας), με βάση το χρονικό όριο που βάζει ο νόμος Μπεν, σύμφωνα με τον Guardian.

Ντάουνινγκ Στριτ: Προειδοποίηση να μην γίνει η ψηφοφορία
«Αν η τροπολογία περάσει, ο Ντόναλντ Τουσκ θα λάβει αντίγραφο της επιστολής του κοινοβουλίου. Αλλά θα συνεχίσουμε να λέμε στους Ευρωπαίους ηγέτες και σε όλους τους άλλους “τελειώστε με το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς τη νέα συμφωνία μας, χωρίς καθυστερήσεις”. Ο πρωθυπουργός δεν θα ζητήσει ούτε θα διαπραγματευτεί καθυστέρηση», δήλωσε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το Sky News.

Ομως, άλλη κυβερνητική πηγή, που επικαλείται ο Τιμ Σίπμαν των Sunday Times, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει το σχέδιο για ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit αν περάσει η τροπολογία Λέτουιν.



iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos