Επαναστατική θεραπεία κατά του Αλτσχάιμερ - Βάζει φρένο στην εξέλιξή του

26 Οκτωβρίου 2019 19:45

Μπορεί να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται


Oι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να βρίσκονται στο κατώφλι μιας πολύ σημαντικής ιατρικής ανακάλυψης, καθώς φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την πρώτη θεραπεία ενάντια στο Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, το φάρμακο ονομάζεται aducanumab και παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να εξαλείψει την πάθηση, εντούτοις μπορεί να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται και να επιτρέψει έτσι σε ηλικιωμένους ανθρώπους να ζήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μία κανονική ζωή.

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε στην ουσία έκπληξη στους ιατρικούς κόλπους καθώς η εταιρεία είχε αποσύρει τις δοκιμές του συγκεκριμένου φαρμάκου το Μάρτιο του 2019, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά. Στη συνέχεια, όμως, η ανάλυση των μεγάλων δεδομένων από τις δοκιμές οδήγησε στο συμπέρασμα ότι μία μεγαλύτερη δόση μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ασθενείς που έχουν πρώιμα σημάδια άνοιας.

Υπάρχουν σήμερα 200.000 άτομα με άνοια στην Ελλάδα και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos