Ταϊλάνδη: Ελέφαντες... Αγιοβασίληδες προσέφεραν δώρα σε μαθητές για τα Χριστούγεννα

23 Δεκεμβρίου 2019 13:46

Ελέφαντες ντυμένοι Αγιοβασίληδες προσέφεραν δώρα και γλυκά σε μαθητές στην Ταϊλάνδη, σε ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο σε μια κυρίως βουδιστική χώρα.

 Ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός στο σχολείο Jirasartwitthaya στην Αγιουτάγια, βόρεια της Μπανγκόκ, γίνεται εδώ και 15 χρόνια. Φέτος, τέσσερις ελέφαντες και οι εκπαιδευτές τους, που επίσης φορούσαν αγιοβασιλιάτικους σκούφους, επισκέφθηκαν το σχολείο και έδωσαν δώρα στα παιδιά, δήλωσε ο Λαρντθονγκτάρε Μίπαν, ιδιοκτήτης του κέντρου ελεφάντων Ayuttahaya Elephant Palace. «Το αποκορύφωμα δεν είναι τα δώρα, αλλά το ότι μαθητές και ελέφαντες σχηματίζουν μαζί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο ελέφαντας είναι το εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης και εμφανίζεται στην Ιστορία και τη λογοτεχνία της χώρας. Οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης είναι κατά 98% βουδιστές αλλά τα Χριστούγεννα εορτάζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έλευση της νέας χρονιάς.

Εικόνες από το έθιμο με τους ελέφαντες στην Ταϊλάνδη
Αρκετά παιδιά πλησίασαν το μεγαλόσωμο θηλαστικό προκειμένου να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Το συγκεκριμένο έθιμο κρατά εδώ και χρόνια στην Ταϊλάνδη, με πολλούς ωστόσο να αντιδρούν κατά καιρούς ότι οι ελέφαντες πρέπει να βρίσκονται ελεύθεροι στο φυσικό τους περιβάλλον.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos