Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία -Εξι νεκροί, κατέρρευσαν κτίρια

24 Ιανουαρίου 2020 22:40

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία.

Εξι νεκροί και 84 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ ταρακουνήθηκαν πολλές γειτονικές χώρες. Ο σεισμός έχει επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, στην επαρχία Ελαζίγ που τοποθετείται στην ανατολική Τουρκία.
Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία

Σύμφωνα με τη σεισμική ακολουθία που δίνει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, του μεγάλου σεισμού ακολούθησαν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί, ορισμένοι εξ αυτών μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος της Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών στην Τουρκία, Μεχμέτ Γκιούλογλου δήλωσε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό στην Τουρκία: «Οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει εργασίες στο σημείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις». Ο Γκιούλογλου τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τις ζημιές από τον σεισμό και ακόμη περισσότερο για τον αριθμό των θυμάτων από τον εγκέλαδο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos