Κορωνοϊός: Εκλεισε το ελληνικό σχολείο στο Μιλάνο

24 Φεβρουαρίου 2020 14:55

Η έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμό στη χώρα και οι Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση.


Η επιδημία του κορωνοϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, έκλεισε μουσεία, πανεπιστήμια και σχολεία. Ανάμεσά τους και το ελληνικό σχολείο στο Μιλάνο.

Η υπεύθυνη του ελληνικού σχολείου στο Μιλάνο, Μυρτώ Καλπεοδάκη, μίλησε στο iefimerida.gr και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού. «Πανικός υπάρχει. Ειδικά χθες στα σούπερ μάρκετ οι εικόνες ήταν απίστευτες. Τα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ άδειασαν. Οι πολίτες έτρεχαν να αγοράσουν προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Στα φαρμακεία δεν υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά. Υπάρχει έλλειψη. Το σχολείο μας με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον μία εβδομάδα και οι περίπου 40 ελληνικής καταγωγής μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους. Αυτό άλλωστε ισχύει για όλα τα σχολεία. Τα παιδιά έχουν ήδη ενημερωθεί και παραμένουν σπίτια τους», περιγράφει η κυρία Καλπεοδάκη.
Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Μας έχουν στείλει λίστα με μέτρα προστασίας»

«Υπάρχουν περιοχές στο Κοντόνιο που πραγματικά βρίσκονται σε καραντίνα. Εδώ στο Μιλάνο έχουμε δύο κρούσματα. Οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους και όπως γνωρίζετε οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μόδας ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Οι γονείς ασφαλώς και ανησυχούν καθώς από τα δύο κρούσματα της Πέμπτης φτάσαμε τα περίπου 200. Ασφαλώς ακυρώθηκαν και όλα τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για ενήλικες», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την Κυριακή θα είμαστε κλειστά. Από εκεί και πέρα αναμένουμε εντολές από το υπουργείο. Μας έχουν στείλει μία λίστα με μέτρα προστασίας. Να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και αντισηπτικό, αν υπάρχει συνάχι να καλούμε στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό για τον κορωνοϊό και να μην πηγαίνουμε στα νοσοκομεία και να μην παίρνουμε φάρμακα πριν ελεγχθούμε από γιατρούς. Από εκεί και πέρα περιμένουμε από το κράτος. Προσπαθούμε να μη δημιουργηθεί πανικός. Από εκεί και πέρα η ζωή συνεχίζεται».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos