Έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα – Φήμες για ρωσική επίθεση στη Συρία με δεκάδες Τούρκους νεκρούς

27 Φεβρουαρίου 2020 23:31

Υπάρχει η πληροφορία για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.


Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη συγκάλεσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Φήμες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανακοίνωσε επισήμως ότι 9 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ. «Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι αρκετά πτώματα και τραυματίες διακομίστηκαν στο Ρεϊχανλί της Αντιόχειας. Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ κατά ρωσικών αεροσκαφών πάνω από το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη ευθεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία στην 8χρονη εμφύλια διαμάχη στη Συρία.

Πηγές πάντως των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσαν την είδηση, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos