Κορωνοϊός: Προς ακύρωση η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

28 Φεβρουαρίου 2020 21:20

Την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), ζητά το γερμανικό υπουργείο Υγείας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει στους αρμόδιους (δηλαδή στο κρατίδιο του Βερολίνου) την ακύρωση της Έκθεσης, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν. Όπως αναφέρει ωστόσο η BILD, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει κριτήρια για εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. «Ένα κριτήριο είναι ο αριθμός των πιθανών επαφών. Σε εκθέσεις, συνέδρια ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις η δυνατότητα ανίχνευσης των ατόμων που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με κάποιον ασθενή είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισημαίνεται από το υπουργείο. «Εάν εφαρμόσει κανείς αυτά τα κριτήρια, η απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία, η ακύρωση της ΙΤΒ», τονίζεται.

powered by Rubicon Project
Η τελική απόφαση για την διοργάνωση της Έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4-8 Μαρτίου και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 150.000 επισκέπτες, αναμένεται να ληφθεί απόψε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos