Κορωνοϊός: Πανικός στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας

03 Μαρτίου 2020 13:03

Αύξηση της ζήτησης για βασικά είδη οικιακής χρήσης αναφέρουν τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία, καθώς η ανησυχία για τον κορωνοϊό, οδηγεί τους αγοραστές στο να προμηθευτούν αποθέματα προϊόντων.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, βασικά είδη όπως ζυμαρικά, φασόλια και ρύζι έχουν εξαντληθεί στα σούπερ μάρκετ, καθώς και οικιακά προϊόντα όπως χαρτί υγείας, κρεμοσάπουνο και αντισηπτικά τζελ.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, έχει κάνει τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό συνέβη στην Ιταλία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη εξάπλωση κορωνοϊού στην Ευρώπη, αλλά και στην Νέα Υόρκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δεύτερου θανάτου από τον ιό. Το ίδιο συνέβη και στην χώρα μας, με πολλούς να σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν ζυμαρικά, αλεύρι και αντισηπτικά. Και τώρα, σειρά είχε η Αυστραλία, που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 34 περιπτώσεις κορωνοϊού, σύμφωνα με το AAP, με τις τελευταίες δύο περιπτώσεις να είναι οι πρώτες μεταδόσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας
Πολλοί Αυστραλοί κατέγραψαν σκηνές από τις αγορές πανικού στην περιοχή τους, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης ανέφερε πως ένα σούπερ μάρκετ στο Νόρθμπριτζ του Σίδνεϊ, ξέμεινε από χαρτί υγείας, κρεμοσάπουνο, χαρτοπετσέτες και παυσίπονα.

Την ίδια ώρα, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας, ανέφεραν αυξημένη ζήτηση για ορισμένα αντικείμενα, αλλά δήλωσαν ότι τα κέντρα διανομής τους είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. «Είδαμε μια απότομη αύξηση της ζήτησης για προϊόντα μεγάλης διάρκειας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μερική έλλειψη αποθεμάτων σε ορισμένα από τα καταστήματά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Woolworths.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos