Κοροναιός - Νέο εφιαλτικό σενάριο: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια

06 Μαρτίου 2020 15:33

Τι αναφέρει νέα έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας


Οαριθμός των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κοροναϊό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 15 εκατομμύρια σε περίπτωση μιας πανδημίας «χαμηλού βαθμού», όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Η έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπιστώνει επίσης ότι το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να μειωθεί κατά 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Στην αντίθετη περίπτωση ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αγγίξει μέχρι και τα 68 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, στην χειρότερη περίπτωση μιας τέτοιας πανδημίας, oι οικονομίες ορισμένων χωρών θα μπορούσαν να συρρικνωθούν μέχρι και 8% στα πλαίσια μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι ερευνητές που έκαναν τη δημοσίευση, Warwick McKibbon και Roshen Fernando, προειδοποιούν ότι «ακόμη και μια ελεγχόμενη επιδημία θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία βραχυπρόθεσμα».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos