Κορωνοϊός -Πανικός και στη Γαλλία: 25 νεκροί, δρακόντια μέτρα για την ασφάλεια του Μακρόν

10 Μαρτίου 2020 15:37

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από κορωνοϊό, στη Γαλλία, ανέρχεται πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro, σε 1.412, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 25, 6 περισσότεροι από την επίσημη ανακοίνωση της Κυριακής.

 

Ο πανικός μεταδόθηκε και στη γαλλική κυβέρνηση, αφού έγινε γνωστό ότι υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού είναι «σε καλή κατάσταση» και θα παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του.

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού προσεβλήθη από κορωνοϊό/Φωτογραφία ΑΡ
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως βουλευτής στη Γαλλία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Την είδηση ανακοίνωσε η κάτω Βουλή, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα το όνομά του.
Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους (LR, δεξιά αντιπολίτευση) και ότι εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου (σ.σ. στη γαλλική Εθνοσυνέλευση εκπροσωπούν τον νομό αυτό τέσσερις πολιτικοί των Ρεπουμπλικάνων, όλοι άνδρες).

Ο αριθμός των θυμάτων αναγκάζει και την γαλλική προεδρία να λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από χθες ελήφθησαν μέτρα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Καμία συνάντηση δεν γίνεται πλέον στο γραφείο του και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα που αγγίζει, όπως στυλό, μπλοκ και ντοσιέ. Γενικά όλο το περιβάλλον γύρω του εποπτεύεται, αναφέρει το Ελιζέ.
Περιορισμός στις επισκέψεις. Οι δημόσιες επισκέψεις στο προεδρικό μέγαρο διακόπτονται ενώ οι καλεσμένοι για γεύματα και δείπνα περιορίζονται δραστικά.
Γίνονται απολυμάνσεις μεταξύ δύο συναντήσεων. Όταν γίνει κάποια συνάντηση οι καρέκλες τοποθετούνται αραιά ενώ οι αίθουσες απολυμαίνονται ολικά.
Μέτρα για τους συνεργάτες. Όσοι έρχονται σε επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν παρακαλούνται να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το σινεμά, το θέατρο κλπ. Ήδη έχει σχεδιαστεί ένα πλάνο για εργασία με βάρδιες.
«Γνωρίζουμε ότι είμαστε μόνο στη αρχή… θα προσπαθήσουμε θα πάρουμε όλες τις σωστές αποφάσεις» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, προ εβδομάδας, όταν επισκέφθηκε νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή του Παρισιού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos