Κορωνοϊός-Ιταλία: Γέμισαν τα μπαλκόνια με ζωγραφιές από ουράνια τόξα και το μήνυμα «Όλα θα πάνε καλά»

15 Μαρτίου 2020 13:02

Η Ιταλία προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό της εν μέσω κορωνοϊού και εκτός από τα τραγούδια στα μπαλκόνια των σπιτιών, viral έχουν γίνει οι παιδικές ζωγραφιές με το ουράνιο τόξο και το σλόγκαν «Andrà tutto bene» (Όλα θα πάνε καλά).

Στην πύλη του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι στη Ρώμη, ένα μεγάλο πανό ευχαριστεί τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για την σκληρή δουλειά όλη αυτή την δύσκολη περίοδο εξαιτίας του κορωνοϊού. Από πάνω υπάρχει το σχέδιο ενός ουράνιου τόξου και η φράση «Όλα θα πάνε καλά», που έχει γίνει πλέον το σύμβολο της Ιταλίας που δεν παραιτείται.

 

Πανό έξω από το νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ρώμης

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τα παιδιά, που είναι αναγκασμένα να μένουν στο σπίτι, καθώς έχουν κλείσει όλα τα σχολεία εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα. Όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης Φιουμιτσίνο, Εστερίνο Μοντίνο: «Αυτή την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, οι πιο όμορφες εκπλήξεις προέρχονται από τους νέους, που είναι αναγκασμένοι να μείνουν στα σπίτια τους. Και αυτή την πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε αυθόρμητα, την βρίσκω όχι μόνο όμορφη, αλλά πραγματικά αποτελεί έμπνευση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους».

«Όλα θα πάνε καλά» γράφει το πανό, θέλοντας να αναπτερώσει το ηθικό των Ιταλών εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού
Η viral πρωτοβουλία και η πρόκληση
Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral ζητά από όποιον θέλει να ζωγραφίσει σε ένα κομμάτι χαρτί, μια πινακίδα ή ένα κομμάτι ύφασμα, ένα ουράνιο τόξο με τις λέξεις «Andrà tutto bene» και να το κρεμάσει στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού του, για να δώσει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας στους γείτονες. Η πρόκληση είναι να γεμίσουν όσα περισσότερα μπαλκόνια μπορούν.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από γονείς που ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν αυτή την δύσκολη κατάσταση
Βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν μια τρομακτική κατάσταση
Άλλοι λένε πως την πρωτοβουλία αυτή την ξεκίνησαν μερικές μητέρες στο Μπάρι της Απουλίας, μέσω Facebook και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την χώρα. Η 38χρονη Ρομίνα Ανάρντο, δημοσιογράφος σε μια τοπική εφημερίδα στο Πιοσάσκο, μια μικρή πόλη κοντά στο Τορίνο, εργάζεται από το σπίτι από τότε που έκλεισε το σχολείο του 5χρονου γιου της λόγω κορωνοϊού. Ο γιος της σχεδίασε ένα ουράνιο τόξο συνοδευόμενο από το σλόγκαν. «Μετά από μια στιγμή πανικού, τώρα φαίνεται πως υπάρχει αλληλεγγύη» λέει η Ανάρντο.

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos