Κορωνοϊός: 260.000 Βρετανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν με το προηγούμενο σχέδιο Τζόνσον

17 Μαρτίου 2020 13:19

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέκρουσε πρύμνα υιοθετώντας δραστικά περιοριστικά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βρετανία μετά τη σφοδρή κριτική για την παθητική στρατηγική που ακολούθησε, αλλά


και τη δημοσίευση εγγράφου ομάδας επιστημόνων ότι αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως θρηνήσει έως και 260.000 νεκρούς!

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε χθες στους Βρετανούς να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ει δυνατόν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, με τους ερευνητές του Imperial College να επισημαίνουν ότι οι νέοι αυστηρότεροι έλεγχοι στις μετακινήσεις μπορεί να περιορίσουν τους θανάτους γύρω στις 20.000 με τον επικεφαλής της έρευνας να παραδέχεται ότι ακόμη και στο καλύτερο σενάριο μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες άτομα.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η Βρετανία μπορεί να εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση «μόνιμης έξαρσης» και περιοριστικών μέτρων μέχρις ότου αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από έναν χρόνο. Τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν τα 1.543 και οι νεκροί τους 55. Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στη φάση που βρισκόταν η Ιταλία πριν από δύο εβδομάδες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να γονατίσει από την πληθώρα του κρουσμάτων της COVID19. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση Τζόνσον μόλις που πρόλαβε να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα, που ήταν πλέον αναπόφευκτα. Σύμφωνα με την έκθεση η καλύτερη στρατηγική είναι η λήψη μέτρων σαν κι αυτά που έλαβε η Κίνα για ολόκληρο τον πληθυσμό.
Αξιωματούχοι στη Βρετανία θεωρούν πολύ πιθανό η πανδημία του κορωνοϊού να συνεχιστεί «για πολλούς μήνες» κι είναι πιθανόν οι Αρχές να αναγκαστούν να διατηρήσουν σε ισχύ τα δραστικά μέτρα μέχρι να αναπτυχθεί εμβόλιο, ειδάλλως η νόσος θα επανακάμψει. «Είναι πιθανόν να υπάρξει ανάγκη να παραμείνουν σε ισχύ τέτοια μέτρα, ιδίως ο δραστικός περιορισμός των κοινωνικών επαφών σε μεγάλη κλίμακα, ίσως μέχρις ότου είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο. Οι επιπτώσεις σε χώρες και τον κόσμο ολόκληρο θα είναι βαθιές», προειδοποίησε ο δρ Φέργκιουσον. Και συνέχισε: «Η επιδημία ανασχέθηκε στην Κίνα, αλλά δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνέβαινε εδώ αν δεν κάναμε τίποτε. Η αργή εξάπλωση θα προκαλούσε μεγάλο αριθμό θανάτων...», επεσήμανε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos