Δραματική προειδοποίηση για τον κορονοϊό: «Η Γερμανία μπορεί να γίνει Ιταλία»

29 Μαρτίου 2020 15:16

Με σχεδόν 4.000 κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, απευθύνει μια άκρως δραματική προειδοποίηση: πως υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να γίνει… Ιταλία!

 


Καταστάσεις όπως αυτές που βιώνει η Ιταλία είναι πιθανές και στη Γερμανία, προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ, αλλά εξήγησε ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία.

Για τον Γερμανό επιστήμονα, ιδιαίτερα κρίσιμες και στη Γερμανία είναι οι επόμενες δυο εβδομάδες. Μετά απ’ αυτές «θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα».

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του», δήλωσε ο Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Ο νέος απολογισμός στη Γερμανία
Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

 Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα, καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης – Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos