Ισπανία: 864 νεκροί σε 24 ώρες από τον κορωνοϊό -9.053 συνολικά τα θύματα

01 Απριλίου 2020 14:03

Η Ισπανία κατέγραψε 864 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 9.053.

Ομως, σε ποσοστιαία βάση η ημερήσια αύξηση είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 102.136, από 94.417 χθες.

Η Ισπανία αναστέλλει τις εξώσεις
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σειρά κοινωνικών μέτρων που στοχεύουν στο να αμβλύνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων την αναστολή των εξώσεων ενοικιαστών.

«Η κατοικία είναι τα χαρακώματα από τα οποία οι άνθρωποι αντιστέκονται στον ιό» δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κι αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Για τους μισθωτές, οι εξώσεις των ευάλωτων νοικοκυριών θα ανασταλούν από αύριο και για ένα διάστημα 6 μηνών μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σε κανέναν δεν μπορεί να γίνει έξωση από το σπίτι του» επισήμανε.

«Στοπ» στις διακοπές ρεύματος και νερού λόγω απλήρωτων λογαριασμών
Εκτός των μέτρων που έχουν ληφθεί για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, η ισπανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει ακόμα και την τη διακοπή παροχής ρεύματος ή νερού σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμού

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos