Κορονοϊός: Πρωτοπορεί η Σανγκάη – Το application που ελέγχει… τα πάντα, μετά την καραντίνα

01 Απριλίου 2020 16:43

Τα πρωτοποριακά μέτρα για τον κορονοϊό στη Σανγκάη, μετά τη λήξη της καραντίνας. Ελέγχει τα πιθανά κρούσματα, μέσω εφαρμογής στο κινητό! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Μπορεί η καραντίνα 14 ημερών στη Σανγκάη να τελείωσε, ωστόσο τα μέτρα για τον κορονοϊό παραμένουν. Οι Κινέζοι φρόντισαν -για άλλη μια φορά- να… βάλουν τα γυαλιά σε όλο τον πλανήτη με τις πρωτοποριακές μεθόδους τους!

Μετά τη λήξη της καραντίνας, η κυβέρνηση της Σανγκάης βρήκε τον τρόπο, ώστε να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού, καθώς και την κυκλοφορία μόνο υγιών πολιτών σε δημόσιους χώρους.
Έτσι, λοιπόν, “μπήκε” στο WeChat, μία κινέζικη εφαρμογή (application), που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, όχι μόνο ως μέσο επικοινωνίας, αλλά και για πληρωμές, φαγητό, ταξί, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες ανάγκες της καθημερινότητας. Πρόκειται για μία εφαρμογή που την έχουν κυριολεκτικά όλοι στην Κίνα, ακόμα και οι ηλικιωμένοι που είναι εξοικειωμένοι με τα smartphones.
Οι χρήστες έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από την κυβέρνηση της Σανγκάη, στο οποίο καλούνταν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Αυτομάτως, λάμβαναν έναν προσωπικό κωδικό, που ήταν χρωματιστός: πράσινος (για τους υγιείς), πορτοκαλί (για όσους βρίσκονται σε καραντίνα) ή κόκκινος (για όσους νοσούν). 

Αυτός ο κωδικός -που είναι απαραίτητος για την είσοδο σε δημόσια μέρη- βοηθά στο να γνωρίζουν οι αρχές πού βρισκόταν κάποιος, ο οποίος στην πορεία εμφανίζει συμπτώματα κορονοϊού, ώστε να εντοπιστούν άμεσα οι επαφές του! 

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos