Κορονοϊός: Ερχονται τα "πιστοποιητικά ανοσίας" - Τι είναι και ποιες χώρες τα σχεδιάζουν

03 Απριλίου 2020 02:25

Οι πολίτες της Βρετανίας θα μπορούσαν να λάβουν "πιστοποιητικά ανοσίας" για να αποδεικνύουν ότι έχουν ανακάμψει από τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να μπορούν να εγκαταλείψουν τους περιορισμούς του lockdown νωρίτερα σε σχέση με τους υπολοίπους, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Η κίνηση αυτή, που ήδη σχεδιάζεται και στη Γερμανία, θα εξεταστεί σε συνάρτηση με τις ελπίδες που υπάρχουν για δοκιμές αντισωμάτων – δοκιμές δηλαδή που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει μολυνθεί αλλά είναι πλέον υγιές – και το αν θα είναι διαθέσιμες σε μαζική κλίμακα.

Το σχέδιο αυτό προέκυψε καθώς οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 569 ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς στη χώρα να ανέρχονται στους 2.921, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, όπως αναφέρει ο Independent

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο: περισσότεροι από 935.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το Covid-19, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο John Hopkins και περισσότεροι από 47.000 έχουν πεθάνει, ενώ σχεδόν 194.000 έχουν αναρρώσει.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει σε καραντίνα για μεγαλύτερο διάστημα καθώς ακόμα φαίνεται να έχει συμπτώματα κορονοϊού.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι σχεδίαζε να κινητοποιήσει 3.000 εφέδρους στρατιωτικούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

"Πιστοποιητικά ανοσίας" σ’ όσους κόλλησαν το νέο κορονοϊό και ανάρρωσαν σκέφτονται να χορηγήσουν στη Γερμανία σε μια προσπάθεια να τερματιστούν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα σ’ ολόκληρη τη χώρα.

 Το σχέδιο των ερευνητών προβλέπει να διανέμονται τα πιστοποιητικά αυτά σε πολίτες που δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν την Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός κι ενώ τα κρούσματα στη χώρα έχουν φθάσει τα 57.298 και οι νεκροί τους 455. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel οι Γερμανοί επιστήμονες χρησιμοποιούν αντισώματα σε συμμετέχοντες σε δοκιμές για να δουν ποιοι απ’ αυτές νόσησαν από την Covid-19 και θεραπεύτηκαν. Η ομάδα τους σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις από 100.000 άτομα τη φορά και να εκδίδει πιστοποιητικά σ’ όσους έχουν αναπτύξει ανοσία στο νέο κορονοϊό.

 Τα ευρήματα της έρευνας θα βοηθήσουν τους ειδικούς να εκτιμήσουν πόσο ακόμη πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα - που έχουν παραταθεί προς το παρόν μέχρι τις 20 Απριλίου - και πότε θα πρέπει να αρθούν. Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που θα συλλέξουν για τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση ως προς την επαναλειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων και την άρση της απαγόρευσης μαζικών συναθροίσεων. Την εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει το Κέντρο Έρευνας Μολυσματικών Νόσων Helmholtz στο Μπράουσβαϊγκ. Τις επόμενες εβδομάδες οι ερευνητές θα διεξάγουν αιματολογικές αναλύσεις αναζητώντας τα αντισώματα που παράγουν οι φορείς της Covid-19. "Όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία θα μπορούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίου θα μπορεί επί παραδείγματι να τους επιτρέπει να εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα στο χώρο εργασίας τους", δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του project, Γκέραρντ Κράουζε.

Οι εξετάσεις αυτές θα παράσχουν στις Αρχές και μια σαφέστερη εικόνα ως προς τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό στη Γερμανία.

.thetoc.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos