Έτσι θα ακουγόταν ο κορονοϊός αν είχε ήχο (video)

07 Απριλίου 2020 15:52

Απίστευτη δουλειά από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης

 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης μετέτρεψαν τον κορονοϊό σε νότες και έτσι μπορούμε να ακούσουμε πως θα ήταν ο ιός αν είχε ήχο.

Ο καθηγητής Markus Buehler ο οποίος ήταν ο «μαέστρος» της ομάδας, δημιούργησε τη «μουσική» αυτή μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μαζί με την ομάδα του πιστεύουν πως αυτό το «τραγούδι» θα βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες που ίσως να μην έχουν δει μέσα από το μικροσκόπιο.

«Η κατανόηση αυτών των δονητικών προτύπων είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό φαρμάκων», δήλωσε ο Buehler και πρόσθεσε: «Ενώ δεν μπορούμε να δούμε μικρά νανοσκοπικά αντικείμενα όπως πρωτεΐνες ή άλλα μόρια που συνθέτουν σχεδόν όλη τη ζωντανή ύλη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων, των ιστών μας, καθώς και των παθογόνων όπως οι ιοί, ο υπολογιστικός μας αλγόριθμος μας επιτρέπει να κάνουμε την υλική του εκδήλωση ακουστική. Αυτό το κομμάτι είναι μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδων του παθογόνου του Covid-19».

dokari.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos