Κορονοϊός: Το νέο φάρμακο που δίνει ελπίδες

11 Απριλίου 2020 13:06

Bελτίωση της κατάστασης τους παρουσίασαν ασθενείς θετικοί στον νέο κορονοϊό, μετά από δεκαήμερη θεραπεία με το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir), .


Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε 61 ασθενείς (οι 30 ήσαν διασωλημένοι) σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά και Ιαπωνία, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (10/04) στο New England Journal of Medicine και χαρακτηρίσθηκε «ελπιδοφόρα» από τους ερευνητές καθώς περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασης τους μετά τη θεραπεία τους επί δέκα μέρες με το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir) της εταιρείας Gilead Sciences.

Σύμφωνα με το Reuters, η μελέτη δεν συμπεριέλαβε ομάδα ελέγχου για λόγους σύγκρισης και δεν ήταν διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη, αλλά απλώς μελέτη παρατήρησης. Επίσης, ο αριθμός των ασθενών ήταν μικρός, όπως και ο χρόνος παρακολούθησης τους.

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos