Κορωνοϊός – Μακρόν: Παρατείνεται η καραντίνα στη Γαλλία μέχρι 11 Μαΐου

13 Απριλίου 2020 21:32

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό απηύθηνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η χώρα βρίσκεται επί 28 μέρες σε αυστηρή καραντίνα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε «ναι υπάρχει ελπίδα αλλά σε αρκετές περιοχές της χώρας το σύστημα υγείας βρίσκεται κάτω υπό αυξημένη πίεση». «Τα μέτρα θα παραταθούν μετά και την 11η Μαΐου. Υπάρχουν συγκεκριμένα πλάνα για κάθε τομέα της οικονομίας μας και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε τα αναγκαία σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας».

Από την 11η Μαΐου και μετέπειτα ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπάρξουν αναθεωρήσεις του προγράμματος χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το τέλος αυτής της κατάστασης. Όπως δηλώνει, επιστήμονες ανά το παγκόσμιο δουλεύουν πυρετωδώς για να βρουν την λύση, το εμβόλιο κατά του ιού

«Στις 4 εβδομάδες που έρχονται τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται» συνέχισε και ανακοίνωσε πως οι οικονομικές βοήθειες στους εργαζομένους θα παραταθούν αντιστοίχως.

«Αυτή η περίοδος είναι πιο δύσκολη με τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής βίας» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο τέταρτο διάγγελμα από την επιβολή της καραντίνας, που τόνισε όμως πως χάρη στις προσπάθειες των πολιτών κάθε μέρα παρατηρείται πρόοδος. «Τα νοσοκομεία της Γαλλίας πέτυχαν να γιατρέψουν όσους είχαν την ανάγκη τους.

«Κάθε ένας από εσάς συνεισφέρατε ώστε η επιδημία να αρχίσει να υποχωρεί» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που παραδέχτηκε πως η Γαλλία δεν ήταν έτοιμη για μια κρίση όπως αυτή του κορωνοϊού, αλλά αντιμετώπισαν την πανδημία.

«Πενταπλασιάσαμε την παραγωγή μασκών σε γαλλικό έδαφος και καταφέραμε να φτιάξουμε 2 εκατομμύρια αναπνευστήρες. Αυτές οι εβδομάδες σημαδεύτηκαν από αληθινές νίκες, όπως ο διπλασιασμός των κλινών στα νοσοκομεία», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Αυτό που έμοιαζε απίθανο εδώ και χρόνια, μπορέσαμε να το κάνουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες» είπε.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos