Δύο φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις για το εμβόλιο

15 Απριλίου 2020 00:19

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Sanofi και GSK γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου του κορωνοϊού Covid-19», μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

 

Ο γαλλικός και βρετανικός όμιλος «θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19», επισημαίνουν σε ένα δελτίο τύπου.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» αναφέρουν οι Sanofi και GSK.
Η Sanofi «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και το βρετανικό εργαστήριο «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση».

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos