Ο Αμερικανικός στρατός απορρίπτει τις συνωμοσιολογίες για την προέλευση του ιού -«Φαίνεται να προέκυψε φυσικά»

15 Απριλίου 2020 00:35

Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι ο κορωνοϊός πιθανώς προέκυψε φυσικά, αντικρούοντας ότι κατασκευάστηκε σε ένα κινέζικο εργαστήριο.


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, τόνισε ωστόσο ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει βεβαιότητα, για τον τρόπο που προέκυψε ο κορωνοϊός που προκάλεσε την πανδημία ανά τον κόσμο.

«Υπάρχουν πολλές φήμες και εικασίες σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια κλπ. Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχουμε δείξει έντονο ενδιαφέρον για αυτό και είχαμε πολλά μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών να τις εξετάσουν προσεκτικά», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάιλι, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αναπτύχθηκε σε ένα κινέζικο εργαστήριο.
Ενδείξεις πως ο κορωνοϊός προέκυψε φυσικά
«Και θα ήθελα απλώς να πω, σε αυτό το σημείο, ότι είναι μη καταληκτικό, αν και το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων φαίνεται να υποδεικνύει ότι προέκυψε φυσικά. Αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα» σημείωσε επιπλέον ο Αμερικανός στρατηγός.

Άλλωστε έρευνα αμερικανικού εργαστηρίου είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός δεν μπορεί να δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, αλλά είναι πιθανότερο να πέρασε από κάποιο ζώο στον άνθρωπο.

Από τον Φεβρουάριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σημάνει συναγερμό για «μαζική επιδημία πληροφόρησης» σχετικά με τον νέο ιό, με έναν καταιγισμό πληροφοριών που δεν είναι απαραιτήτως αληθείς ή ακριβείς.

Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού Στρατηγού έρχονται ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατά καιρούς στρέψει τα βέλη του έναντι της Κίνας, χαρακτηρίζοντας κάποιες φορές τον κορωνοϊό «κινέζικο» και σημειώνοντας πως το Πεκίνο δεν ενήργησε σωστά απέναντι στην πανδημία, παρότι δεν αναφέρθηκε ποτέ σε σενάρια συνωμοσίας αναφορικά με την προέλευση του ιού.

Πυρ ομαδόν ΗΠΑ εναντίον Κίνας για τον κορωνοϊό
«Ο κόσμος πληρώνει υψηλό τίμημα για αυτό που έκαναν» οι Κινέζοι, είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στον Λευκό Οίκο. Λίγο αργότερα βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επέκρινε την κυβέρνηση της Κίνας και πάλι για την στάση της στην κρίση του κορωνοϊού. «Δεν διέθεσε έγκαιρα τις απαραίτητες πληροφορίες, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε την καταπολέμηση του ιού», σχολίασε μεταξύ άλλων. «Θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos