300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κορωνοϊός: Οι τουριστικοί πράκτορες της Ευρώπης ζητούν ένα πιο ουσιαστικό πακέτο διάσωσης

27 Απριλίου 2020 13:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορωνοϊός: Οι τουριστικοί πράκτορες της Ευρώπης ζητούν ένα πιο ουσιαστικό πακέτο διάσωσης

test2

test2

Οι τουριστικοί πράκτορες της Ευρώπης καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να παρουσιάσουν ένα πιο ουσιαστικό πακέτο διάσωσης, μία συντονισμένη στρατηγική εξόδου από την παρούσα κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η ECTAA (τουριστικοί πράκτορες της Ευρώπης) πιστεύει ακράδαντα ότι είναι καιρός η Επιτροπή και τα Kράτη Mέλη να καταρτίσουν, επιπλέον, ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης για την τουριστική βιομηχανία. Ο τουρισμός πρέπει να συνδέεται στέρεα με το «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάκαμψη που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

Απαιτείται συνεργασία των υπουργών Τουρισμού με την Κομισιόν
Οι υπουργοί Τουρισμού θα πρέπει να συνεργαστούν και να συντονιστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δουν πώς αυτό το σχέδιο ανάκαμψης μπορεί να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο σε εθνικό επίπεδο, ώστε να επιτρέψει στον τομέα του τουρισμού να απογειωθεί και πάλι και να βοηθήσει τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο, ψηφιακό και καινοτόμο τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι ο τομέας που έχει επηρεαστεί περισσότερο, καθώς είναι ο πρώτος που επλήγη και ένας από τους τελευταίους που θα βγουν από την κρίση του Covid-19, με τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική δέσμευση από τα κράτη - μέλη προς αυτό τον σημαντικό τομέα, ο οποίος συνεισφέρει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και παρέχει 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Pawel Niewiadomski, πρόεδρος της ECTAA.

«Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να εμποδίσει τους υπουργούς Τουρισμού να θέσουν το ζήτημα των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) στην Επιτροπή», πρόσθεσε ο Pawel Niewiadomski. «Ενώ οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα ήθελαν να επιστρέψουν τα χρήματά τους στους πελάτες τους, δεν υπάρχουν πλέον μετρητά στο σύστημα. Χρειάζεται μία ρεαλιστική λύση, που θα βοηθήσει τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ξεπεράσουν την κρίση ρευστότητας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προστασία των καταναλωτών». Η ECTAA και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι ζητούν προσωρινή παρέκκλιση από τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες, έτσι ώστε να προσφέρουν voucher αντί της επιστροφής χρημάτων, τα οποία θα είναι ευέλικτα, θα επιστρέφεται το ποσό που αντιπροσωπεύουν στο τέλος της ισχύος τους και θα είναι εγγυημένα έναντι τυχόν αφερεγγυότητας της ταξιδιωτικής εταιρείας που τα εξέδωσε.

«Κοινή προσέγγιση σχετικά με τους όρους επανεκκίνησης των ταξιδιών»
Ενώ η τουριστική βιομηχανία δεσμεύεται να εγγυηθεί στους καταναλωτές ότι θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η ECTAA καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να υιοθετήσουν μία κοινή προσέγγιση όσον αφορά τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τους όρους επανεκκίνησης των ταξιδιών και του τουρισμού. Ο τουριστικός τομέας θα μπορούσε να αναπτύξει κοινές κατευθυντήριες γραμμές για θέματα όπως ο σεβασμός της κοινωνικής απόστασης και των κανόνων υγιεινής, αλλά πρέπει να αποφευχθεί η επιβολή διαφορετικών κανόνων σε διαφορετικές χώρες.

Ο Pawel Niewiadomski κατέληξε: «Βρισκόμαστε σε μία άνευ προηγουμένου κρίση. Πρέπει να σκεφτούμε με τρόπο έξω από τα συνηθισμένα. Χρειαζόμαστε δράσεις και τις χρειαζόμαστε τώρα. Διαφορετικά, πολλοί παράγοντες του τουρισμού θα εξαφανιστούν και ο ευρωπαϊκός τουρισμός θα συρρικνωθεί. Κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι από αυτό».

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: Εφτασαν τους 23.521...
Άνοιξαν τα σχολεία στη Νορβηγί... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος – Κυκλάδες: Αυτές είναι οι παραλίες των Κυκλάδων που βραβεύτηκαν για το 2025 με «Γαλάζια Σημαία»!

Πάρος – Κυκλάδες: Αυτές είναι οι πα...

18 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

24 Μαϊος 2025
Μύκονος: Επιτήδειος προσπαθεί να αδειάσει ντεπόζιτο από σταθμευμένη μοτοσικλέτα (βίντεο)

Μύκονος: Επιτήδειος προσπαθεί να αδ...

24 Μαϊος 2025
Νέα Χαλκηδόνα: Στραγγάλισε τη 48χρονη ο δράστης, κλειδωμένη από μέσα η πόρτα του σπιτιού – Αναζητείται ο σύντροφός της (βίντεο)

Νέα Χαλκηδόνα: Στραγγάλισε τη 48χρο...

24 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ