Κορωνοϊός: Φορητή συσκευή ανιχνεύει τη νόσο Covid- 19

05 Μαϊος 2020 13:01

Τοποθετείται στο λαιμό και παρακολουθεί τον βήχα και τον ρυθμό αναπνοής του ατόμου


Κάποιοι λένε ότι μοιάζει με έμπλαστρο άλλοι με επίθεμα, στην ουσία πρόκειται για μία νέα φορητή συσκευή που έχουν αναπτύξει Αμερικανοί επιστήμονες και μπορεί να παρακολουθεί τα συμπτώματα ενός ασθενούς που θεωρείται ύποπτο κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί της, η συσκευή αυτή μπορεί να προειδοποιήσει έγκαιρα τις υγειονομικές αρχές ότι ο ασθενής έχει πράγματι μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

Το μικρό, μαλακό έμπλαστρο προσκολλάται στο λαιμό του ατόμου και μπορεί να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, τον βήχα, τον ρυθμό της αναπνοής, τους χτύπους της καρδιάς και τη θερμοκρασία του σώματός του.

Στη συνέχεια μεταδίδει τα δεδομένα σε αυτό που οι προγραμματιστές ονόμασαν αλγόριθμο «HIPAA» ένα προστατευόμενο «σύννεφο» αρακολούθηση».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των συμπτωμάτων COVID-19 από το σπίτι, εντοπίζοντας τους ασθενείς με κορωνοιό προτού χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

«Αυτοί οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη συσκευή έχουν τη δυνατότητα να "ξεκλειδώσουν" πληροφορίες που θα προστατεύσουν εξίσου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και τους ασθενείς - ενημερώνοντας έγκαιρα τους γιατρούς , μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης και αυξάνοντας την πιθανότητα καλύτερων αποτελεσμάτων», δήλωσε ο ερευνητής Aρούν Τζαγιαραμάν, επικεφαλής του εργαστηρίου «AbilityLab» που ηγήθηκε της ανάπτυξης αλγορίθμου.

«Πρόκειται για νέες στρατηγικές τηλεϊατρικής, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον η νοσηλεία ασθενών που θα πρέπει απλά να είναι υπό παρακολούθηση», δήλωσε.

«Οι γιατροί μπορούν ενδεχομένως να αναθεωρήσουν τα δεδομένα των ασθενών για ώρες, ημέρες ή εβδομάδες μέσω των δεδομένων που συλλέγονται, για να έχουν μια συνολική εικόνα του πώς αντιδρά ο ασθενής».

Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης ότι η συσκευή αναπτύχθηκε για να τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημείο του λαιμού όπου μπορεί να εντοπίσει τον μέγιστο αριθμό συμπτωμάτων της νόσου COVID-19.

«Κανείς δεν έχει συλλέξει ποτέ αυτόν τον τύπο δεδομένων στο παρελθόν», δήλωσε ο Τζον Ρότζερς, ειδικός καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Northwestern, ο οποίος ηγήθηκε της τεχνολογικής ανάπτυξης.

«Η έγκαιρη ανίχνευση του ιού είναι πάντα καλύτερη… για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια… τα δεδομένα είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης της εξέλιξης ή / και των επιπτώσεων των θεραπειών», πρόσθεσε.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos