Κορωνοϊός: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της

06 Μαϊος 2020 00:56

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Ζούμε, όλοι μαζί, την πλέον οδυνηρή κατάσταση των ζωών μας», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο παγκόσμιος τουριστικός κλάδος έχει πληγεί βαρύτατα.

Γνωστοποίησε πως οι προβλέψεις σχετικά με έσοδα της εταιρείας δείχνουν θα πως είναι τα μισά σε σχέση με το 2019.

Όπως ανακοίνωσε ο Τσέσκι, «παγώνουν» όλα τα σχέδια της Airbnb που είχαν να κάνουν με ξενοδοχειακές μονάδες, μεταφορές και πολυτελείς διαμονές.

«Τα ταξίδια σε αυτόν τον νέο κόσμο θα είναι διαφορετικά και πρέπει η Airbnb να κινηθεί αναλόγως», ανέφερε.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας στις ΗΠΑ , όπως αναφέρει το CNNi, θα λάβουν μία βασική αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 14 εβδομάδες δουλειάς, συν μία εβδομάδα για κάθε έτος που εργάζονταν για την Airbnb. Παράλληλα, θα τους παρασχεθεί 12μηνη υγειονομική περίθαλψη, είπε ο ίδιος. Η 11η Μάϊου θα είναι η τελευταία ημέρα μέρα δουλειάς για όσους απολύονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Έχω ένα βαθύ αίσθημα αγάπης για όλους σας», σημείωσε ο Τσέσκι και ολοκληρώνοντας ανέφερε πως η αποστολή της εταιρείας δεν ήταν απλώς τα ταξίδια. «Όταν ξεκινήσαμε την Airbnb, η αρχική μας ιδέα ήταν: ‘Ταξίδεψε σαν άνθρωπος’. Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν πάντα το σημαντικότερο μέρος του ταξιδιού».

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos