Τζορτζ Φλόιντ: Viral η μαύρη διαδηλώτρια που γονάτισε μπροστά στο «τείχος» των αστυνομικών

01 Ιουνίου 2020 12:39

Η φωτογραφία από τη διαδήλωση της Παρασκευής στο Σαν Χοσέ έχει συγκεντρώσει χιλιάδες like και κοινοποιήσεις


Καθώς οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζονται στις ΗΠΑ με ολοένα και αυξανόμενη ένταση, η φωτογραφία μιας διαδηλώτριας που γονατίζει διαμαρτυρόμενη μπροστά σε ένα «τείχος» αστυνομικών έγινε viral στα social media.

H φωτογραφία, που για πολλούς «αιχμαλωτίζει» το πνεύμα των κινητοποιήσεων, τραβήχτηκε από τον Dai Sugano, έναν φωτορεπόρτερ που κάλυψε την περασμένη Παρασκευή τη διαδήλωση στο Σαν Χοσέ για λογαριασμό των Mercury News. Η εικόνα της μαύρης γυναίκας που γονατίζει σε απόσταση αναπνοής μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι στέκονται παραταγμένοι με τα κλομπ ανά χείρας είχε τρομερή απήχηση στα social media, με εκατοντάδες χρήστες να την κοινοποιούν εξαιτίας του «συμβολισμού» της και των όσων εκφράζει με τόσο εύγλωττο τρόπο.

«Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία αιχμαλωτίζει τόσα πολλά στοιχεία για τους καιρούς που διανύουμε», έγραψε μια χρήστης στο Twitter. «Ανατριχίλα. Τα πράγματα θα αλλάξουν, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν» αναφέρει μια άλλη λεζάντα της κοινοποιημένης φώτο.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos