Κορωνοϊός: Στην Ινδία παρά την αύξηση των κρουσμάτων ανοίγουν εστιατόρια, εμπορικά και χώροι λατρείας

05 Ιουνίου 2020 13:58

Παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών οι αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και χώρους λατρείας όπου συνήθως συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.

 

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι βιάζεται να ανοίξει την οικονομία της χώρας, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την covid-19, και να επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να επιστρέψουν στις εργασίες τους μετά το lockdown που επέβαλε τον Μάρτιο στο 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της χώρας.

Αυστηρή κανόνες μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας
Ωστόσο οι Ινδοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η άρση των περιορισμών τη Δευτέρα θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες.

Η θερμοκρασία των ενοίκων των ξενοδοχείων θα ελέγχεται, ενώ η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και τα εστιατόρια θα πρέπει να έχουν τα τραπέζια σε απόσταση προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με τους κανόνες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στους χώρους λατρείας οι άνθρωποι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια και τα πόδια τους προτού εισέλθουν ενώ δεν θα προσφέρεται φαγητό και οι πιστοί δεν θα ραίνονται με αγιασμό. Επίσης θα απαγορεύεται να ακουμπούν τα αγάλματα και τα ιερά βιβλία.

Στους χώρους λατρείας στην Ινδία, κυρίως στους ινδουιστικούς ναούς, πηγαίνουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι και συνήθως οι εγκαταστάσεις δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πάνω από 6.300 οι νεκροί στην Ινδία από κορωνοϊό
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 στην Ινδία έχει φτάσει τις 226.770, με 6.348 θανάτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Με την πορεία που έχει αυτή τη στιγμή η ασθένεια στη χώρα σε δύο ημέρες αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία θα ξεπεράσει αυτόν της Ιταλίας και θα γίνει ο έκτος υψηλότερος παγκοσμίως.

Για τον λόγο αυτό πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατά του βιαστικού ανοίγματος της οικονομίας.

«Αυτή την περίοδο αυτό που χρειάζεται είναι να αποτραπεί η δημιουργία εστιών της covid-19. Ανοίγουμε τους χώρους λατρείας πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς. Οι θεοί μπορούν να περιμένουν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επιδημιολόγος Γκριντχάρ Ρ. Μπάμπου του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας στο Twitter.

 «Η αύξηση των κρουσμάτων στο Δελχί προκαλεί ανησυχία», παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χαρς Βάρντχαν σε συνάντησή του με τοπικούς αξιωματούχους τους οποίους κάλεσε να ενισχύσουν τα μέτρα εποπτείας.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 9.851 νέα κρούσμα του κορωνοϊού, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων μολύνσεων ανερχόταν σε περίπου 8.000. Το ένα πέμπτο των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Μουμπάι και ακολουθούν το Νέο Δελχί και η Τσενάι.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos