H BP καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας

08 Ιουνίου 2020 18:15

Ο γενικός διευθυντής της BP ανέφερε ότι ο όμιλος δαπανά περισσότερα χρήματα από όσα μπαίνουν στα ταμεία, της τάξης των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κάθε ημέρα.

Την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, που αντιστοιχεί στο 15% του προσωπικού, ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP, προκειμένου, όπως υποστήριξε να γίνει πιο αποτελεσματικός και να προσαρμοστεί σε μια πετρελαϊκή αγορά που επλήγη από την υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού.

Οι περισσότερες θέσεις που θα καταργηθούν αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες, ενώ θα καταργηθούν και υψηλόβαθμες θέσεις καθώς η BP θα μειώσει κατά ένα τρίτο τον αριθμό των υψηλόβαθμων στελεχών, σε 400 προς το παρόν.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο γενικός διευθυντής Μπέρναρντ Λούνεϊ στη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης που απευθυνόταν στο προσωπικό της BP.

«Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις», υπογράμμισε σε email προς τους υπαλλήλους. «Όμως πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι καλό για την BP» και «αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», πρόσθεσε.

Το στρατηγικό σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο προέβλεπε ήδη έναν μικρότερο όμιλο ώστε να μπορεί στο μέλλον να εξαρτάται λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με τον Λούνεϊ ο όμιλος δαπανά περισσότερα χρήματα από όσα μπαίνουν στα ταμεία του, της τάξης των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα, όπως μετέδωσε το AP. Η BP είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου μια δραστική μείωση 25% των επενδυτικών δαπανών της και ένα πρόγραμμα εξοικονομήσεων 2,5 δισ. δολαρίων το 2021.

Αντίθετα από τον ανταγωνιστή της, τη Royal Dutch Shell, ο όμιλος αποφάσισε να διανείμει μέρισμα στους μετόχους του, με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα περιθώρια οικονομικών ελιγμών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos