Κορωνοϊός: «Απτόητοι» οι Βρετανοί κατέκλυσαν τις παραλίες την Πέμπτη

26 Ιουνίου 2020 14:45

Μισό εκατομμύριο πολίτες συνέρρευσαν χθες στις παραλίες του Μπόρνμουθ, κατά την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου με το θερμόμετρο στο Λονδίνο να δείχνει 33,3 βαθμούς Κελσίου


Μισό εκατομμύριο πολίτες συνέρρευσαν χθες στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγγλίας Μπόρνμουθ κατά την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου μέχρι σήμερα και παρά την απειλή του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού (major incident).

Το θερμόμετρο έδειξε 33,3 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο Χίθροου του δυτικού Λονδίνου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές του Μπόρνμουθ, στη νότια ακτή της Αγγλίας, δήλωσαν "σοκαρισμένες" από τις σκηνές στις παραλίες καθώς η προσέλευση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, ενώ σημειώθηκαν πολλά περιστατικά παράνομης στάθμευσης, αντικοινωνικής συμπεριφοράς --περιλαμβανομένων καβγάδων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ-- και σωροί από σκουπίδια βρίσκονταν στο τέλος της ημέρας στις παραλίες.

Η επίσκεψη στην παραλία επιτρέπεται έπειτα από την χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι πολίτες εξακολουθούν να καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τα εστιατόρια και οι παμπ θα ανοίξουν στις 4 Ιουλίου.

Η επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπόρνμουθ Βίκι Σλέιντ, δήλωσε ότι η πόλη δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τόσους επισκέπτες και κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις παραλίες της.

 "Η ανεύθυνη συμπεριφορά και οι ενέργειες τόσων πολλών ανθρώπων είναι σοκαριστικές και οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με την μέγιστη δυνατότητά τους στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όλοι ασφαλείες", είπε η ίδια.

Όπως επισήμανε, από τον Μάιο που χαλάρωσαν οι περιορισμοί στο Μπόρνμουθ έχουν σημειωθεί και άλλα προβλήματα. Το γεγονός, όπως εξηγεί, ότι οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά έχει ωθήσει τους πολίτες στις παραλίες.
britain_2

Η κήρυξη συναγερμού (major incident) σε μια περιοχή επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να επιστρατεύσει επιπλέον δυνάμεις, περιλαμβανομένης της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση πάντως διστάζει να κλείσει τις παραλίες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και να τηρούν τις οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υπαινίχθηκε ότι οι παραλίες θα κλείσουν αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Χθες Πέμπτη το Μπόρνμουθ είχε 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Μπράιτον, όπου και εκεί κατακλύστηκαν από κόσμο οι παραλίες, είχε 29.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos