300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

ΕΕ: Πρώτο «ναι» στο άνοιγμα των συνόρων με 14 «τρίτες χώρες»

27 Ιουνίου 2020 15:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ: Πρώτο «ναι» στο άνοιγμα των συνόρων με 14 «τρίτες χώρες»

test2

test2

Σε μια προκαταρκτική συμφωνία κατέληξαν χθες βράδυ, μετά από έναν δύσκολο συμβιβασμό οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ, αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων της σε πολίτες τρίτων κρατών από την 1η Ιουλίου.

 

Μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών των «27» πήραν την απόφαση να αναθέσουν στην κροατική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ να συντάξει τη λίστα που θα περιλαμβάνει 14 τρίτες χώρες, για τις οποίες η ΕΕ θα ανοίξει τα σύνορά της δίχως να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των πολιτών της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες χώρες επιλέγονται με καθαρά επιδημιολογικά δεδομένα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα.

Οι χώρες που «κλειδώνουν» μια θέση στη λίστα της ΕΕ
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η εν λόγω λίστα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (29/06) από την κροατική προεδρία και θα περιλαμβάνει χώρες οι οποίες έχουν καταγράψει τα ίδια ή ακόμη και λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανά 100.000 κατοίκους.

Ανάμεσα στις τρίτες χώρες (κράτη δηλαδή που δεν ανήκουν στην ΕΕ) για τις οποίες αναμένεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανάψει το πράσινο φως βρίσκεται ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Μαυροβούνιο, η Νότια Κορέα, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη και η Τυνησία. Μάλιστα στην λίστα κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριληφθεί και η Κίνα, υπό τον όρο να εφαρμόσει μία πολιτική αμοιβαιότητας, ανοίγοντας και εκείνη τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους.

Ποιες χώρες μένουν εκτός της λίστας
Εκτός της ευρωπαϊκής λίστας μένουν χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία και η Ρωσία. Πάντως στη διάρκεια των χθεσινών διαπραγματεύσεων ορισμένα κράτη μέλη πίεσαν να συμπεριληφθούν χώρες με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, έστω και σε δεύτερο χρόνο στη λίστα, όπως για παράδειγμα η πρόταση της Πορτογαλίας να συμπεριληφθεί μελλοντικά και η Βραζιλία. Σημειώνεται ότι η Βραζιλία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 55.900 θανάτους από το νέο κορωνοϊό!

Από την άλλη και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν στην «λευκή λίστα» της ΕΕ, με τον ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο να υποστηρίζει ότι η χώρα του συνομιλεί με την ΕΕ ώστε να υπάρξει μια συμφωνία.

Σημειώνεται ότι πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα (έρευνα την κατατάσσει ανάμεσα στους «top3 προορισμούς της Μεσογείου) ήταν υπέρ να συμπεριληφθούν περισσότερες τρίτες χώρες στη λίστα, καθώς η οικονομία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Ωστόσο, χώρες όπως για παράδειγμα η Σουηδία επέμεναν για μεγαλύτερο «κούρεμα» στη λίστα.

Σε κάθε περίπτωση για την «διεύρυνση» της λίστας καθοριστικό ρόλο θα παίξουν όπως προαναφέρθηκε τα επιδημιολογικά δεδομένα των υπό εξέταση χωρών, τα οποία πρέπει να είναι αντίστοιχα ή χαμηλότερα του μέσου όρου της Ε.Ε. (16 κρούσματα/100.000 πληθυσμού). Η ΕΕ θα επανεξετάζει κάθε δύο εβδομάδες τη «λευκή λίστα» με τις τρίτες χώρες προκειμένου να καταγράφονται τα επιδημιολογικά στοιχεία και πιθανές αλλαγές με νέα κρούσματα.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η Coca-Cola διακόπτει τη διαφή...
Συνελήφθη 23χρονος χάκερ - Πώς... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σοκ στη Φολέγανδρο: 25χρονος μπήκε σε κομμωτήριο, έβαλε ταινία πορνό και αυνανίστηκε ξυρίζοντας το κεφάλι του (βίντεο)

Σοκ στη Φολέγανδρο: 25χρονος μπήκε...

04 Ιουλίου 2025
Στην Τήνο «συναντά» o Κωνσταντίνος Αργυρός τον Yotuel και την Lorena Santos στο «Atardecer» (βίντεο)

Στην Τήνο «συναντά» o Κωνσταντίνος...

04 Ιουλίου 2025
Απόγνωση στην Παροικία - Τα πρόστιμα φέρνουν λουκέτα (βίντεο)

Απόγνωση στην Παροικία - Τα πρόστιμ...

05 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

Νέο Ψυχικό: Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη (βίντεο)

Νέο Ψυχικό: Εκρηκτικός μηχανισμός σ...

10 Ιουλίου 2025
Γ. Βρούτσης: «Έχουμε ένα πρωτάθλημα ποιοτικότερο και κυρίως με λιγότερη βία» (βίντεο)

Γ. Βρούτσης: «Έχουμε ένα πρωτάθλημα...

10 Ιουλίου 2025
Πάρος: Σύσκεψη εργασίας υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα για την στέγαση νέου Δικαστικού Μεγάρου

Πάρος: Σύσκεψη εργασίας υπό τον Υφυ...

10 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ