Γαλλία: Μετά την Νοτρ Νταμ, έκαψαν τον καθεδρικό της Ναντ, ένα «γοτθικό διαμάντι»

19 Ιουλίου 2020 13:19

Έναν άνδρα από την Ρουάντα, 39 ετών, συνέλαβαν οι αρχές, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της πόλης Ναντ της Γαλλίας, το πρωί του Σαββάτου.

 

Ο άνδρας βρίσκεται στο γαλλικό έδαφος από το 2012, αλλά δεν διαθέτει νόμιμα χαρτιά από τον περασμένο Μάρτιο, και είναι παράνομος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στον καθεδρικό ναός της Νάντ, σπάνιο δείγμα γαλλικού μπαρόκ και σημείο αναφοράς στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση: «Άκουσα έναν κρότο, μάλλον ήταν τα παράθυρα της εκκλησίας που θρυμματίστηκαν, και μετά είδα τις φλόγες». Εκατό πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη και μετά από περίπου δύο ώρες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το εκκλησιαστικό όργανο του ναού, το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο επικεφαλής της τοπικής πυροβεστικής δύναμης επισημαίνει πάντως ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την περσινή πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, καθώς η οροφή παρέμεινε ανέγγιχτη.

Ο τοπικός εισαγγελέας Πιέρ Σενέ δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία του ναού και αυτό «δεν φαίνεται να ειναι σύμπτωση». Την ίδια στιγμή πάντως προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να βγαίνουν πρόωρα συμπεράσματα, καθώς απαιτείται μία σειρά ερευνών για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε, μέσω Twitter, τους πυροσβέστες γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κινδύνεψαν στην προσπάθειά τους να σώσουν το γοτθικό διαμάντι της πόλης».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos