Η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι» σε παγκόσμιο επίπεδο

03 Αυγούστου 2020 17:52

Η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι» σε παγκόσμιο επίπεδο - Το Σάββατο το Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε 393 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Η Airbnb «σφραγίζει» σπίτια σε τουλάχιστον 24 πόλεις του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών Τρέντον, Νιούαρκ, Ατλάντικ Σίτι, Χομποκεν, που νοικιάζονται για πριβέ πάρτι με εκατοντάδες άτομα, παρά τις απαγορεύσεις για μεγάλες συγκεντρώσεις, λόγω κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει ρεπορτάζ των CNN και NBS News, το βράδυ της Παρασκευής άντρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι που ενοικιάστηκε μέσω Airbnb και αντίκρισαν τουλάχιστον 700 άτομα και πάνω από 100 οχήματα σταθμευμένα έξω από την οικία, σε ένα ξέφρενο πάρτι συνωστισμού. Η επιχείρηση εκκένωσης δε, κράτησε αρκετές ώρες. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και οι δύο διοργανωτές του πάρτι έλαβαν κλήτευση από τις αρχές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις «γεννούν» ιδέες για πάρτι, κάτω... από την «μύτη» της αστυνομίας, όπως όλα δείχνουν, σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις εντολές των τοπικών αρχών, οι εσωτερικές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 100 άτομα ενώ οι εξωτερικές τα 500. Η Airbnb απέβαλε και τους δύο διοργανωτές του πάρτι από την πλατφόρμα της, σύμφωνα με τον Μπεν Μπρέιτ, εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η καταχώρηση για την ενοικίαση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει επίσης απενεργοποιηθεί καθώς η Airbnb ερευνά περαιτέρω το περιστατικό.

«Καταδικάζουμε έντονα την αναφερόμενη συμπεριφορά, η οποία συνιστά τόσο μια σαφή παραβίαση των πολιτικών της Airbnb όσο και μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάχρηση κατά τη διάρκεια αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης» δήλωσε ο ίδιος σχετικά. Και πρόσθεσε ότι η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι» σε παγκόσμιο επίπεδο.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos