Έκρηξη στη Βηρυτό: Θρήνος στα συντρίμμια - Οργή για το προαναγγελθέν έγκλημα

06 Αυγούστου 2020 11:14

Τα έγγραφα που «καίνε» τους αξιωματούχους που έχουν τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό - Το τελωνείο είχε ζητήσει επανειλημμένα να απομακρυνθεί το εξαιρετικά εκρηκτικό χημικό από το λιμάνι


Την αδράνεια και την αμέλεια ετών, σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού, «δείχνουν» ως αιτίες της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό, τα πρώτα στοιχεία.

Ο Λίβανος, μετρά τις πληγές του μετά την ανείπωτη καταστροφή που σημειώθηκε και η οποία στο πέρασμά της άφησε πίσω της 137 νεκρούς (σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό) και πάνω από 5.000 τραυματίες, ενώ προς το παρόν, άγνωστος αριθμός αξιωματούχων στο λιμάνι της πόλης έχει τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λιβάνου, πρόκειται για πρόσωπα που εμπλέκονται στην αποθήκευση των τόνων νικτρικού αμμωνίου και ήταν υπεύθυνα για την επίβλεψη της αποθήκευσης και της ασφάλειας από το 2014, ενώ ο στρατός θα επιβλέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό εωσότου καθοριστούν τυχόν ευθύνες, ενώ εκκρεμεί το πόρισμα της έρευνας για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos