Νέα έξαρση του κορωνοϊού σε χώρες της Ευρώπης

10 Αυγούστου 2020 13:09

Ο φονικός νέος κορωνοϊός πολιορκεί στενά την Ευρώπη, πυροδοτώντας ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και επιστροφή στον εφιάλτη της περασμένης άνοιξης, όταν ο SARS-CoV-2 εξαπλωνόταν ανεξέλεγκτος στη Γηραιά Ηπειρο.

 

Αλλά παρά τη σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι ειδικοί διαφωνούν κατά πόσον η εξέλιξη αυτή συνιστά πράγματι ένα «δεύτερο κύμα», καθώς ο όρος χρησιμοποιείται -κυρίως από ΜΜΕ- για κάθε έξαρση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό ή πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αλλά ο όρος «δεύτερο κύμα» αμφισβητείται επίσης επειδή κατά κόρον χρησιμοποιείται και για την περιγραφή νέων εξάρσεων της γρίπης, λέει ο δρ Τομ Φρίντεν, πρώην διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οπως λέει, ο όρος αυτός «υπαινίσσεται ότι ο κορωνοϊός θα δράσει όπως η γρίπη» με εποχιακές εξάρσεις, «βύθιση» των δεικτών και ταχείες μεταλλάξεις. «Αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε... Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι», επισημαίνει.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos