Κορωνοϊός - Κολομβία: Πάνω από 13.000 νεκροί - 312 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

11 Αυγούστου 2020 12:39

Πάνω από 397.000 καταγεγραμμένα κρούσματα Covid 19 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής


Η Κολομβία ξεπέρασε το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος των Άνδεων, με βάση νεότερο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 312 θανάτους, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 13.154 νεκρούς τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Μέχρι χθες η Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων είχε επιβεβαιώσει 397.623 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Από το σύνολο αυτό, 221.485 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση ενισχύει τη δυνατότητα των υγειονομικών αρχών να κάνουν τεστ, καθώς η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού μοιάζει να έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα. Περίπου χίλιοι επιπλέον θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή.

Η Μπογοτά, η πρωτεύουσα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η κύρια εστία της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 34,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης. Η Κολομβία κατατάσσεται στην 4η θέση ως προς τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε παρέτεινε ως την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, ιδίως στις κοινότητες οι οποίες πλήττονται λιγότερο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos