300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρατείνεται ως τις 28 Σεπτεμβρίου το αυστηρό lockdown στη Μελβούρνη

06 Σεπτεμβρίου 2020 13:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρατείνεται ως τις 28 Σεπτεμβρίου το αυστηρό lockdown στη Μελβούρνη

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Λόγω των περιορισμών στη Μελβούρνη έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων γύρω από τα σπίτια τους

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας παρέτεινε σήμερα το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στην πρωτεύουσα Μελβούρνη κατά δύο εβδομάδες, ως τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του lockdown, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου, και παρουσίασε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τους επόμενους δύο μήνες.

Λόγω των περιορισμών στη Μελβούρνη έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε μια περιοχή ακτίνας 5 χιλιομέτρων γύρω από τα σπίτια τους.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή. Αν το κάνουμε, θα χάσουμε πολύ γρήγορα τον έλεγχο», τόνισε ο Άντριους.

Η Βικτόρια, η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, είναι το επίκεντρο ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας Covid-19, με τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εκεί να αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου στη χώρα (26.282) και τους θανάτους το 90% (753 συνολικά).

Σήμερα στην πολιτεία εντοπίστηκαν 63 νέα κρούσματα κορονοϊού και καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, σημαντική μείωση από τα 725 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις 5 Αυγούστου, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος.

Ο Άντριους επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις τα νέα κρούσματα covid-19 θα εξακολουθήσουν να είναι γύρω στα 60 ως το επόμενο Σαββατοκύριακο και αν η πολιτεία ανοίξει πολύ γρήγορα, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τρίτο κύμα της επιδημίας.

Αντίθετα, η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, δεν έχει καταγράψει περισσότερα από 13 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως από τις αρχές Αυγούστου.

«Πρέπει να νικήσουμε το δεύτερο κύμα και να το κάνουμε σωστά. Διαφορετικά απλώς θα ξεκινήσει ένα τρίτο κύμα. Και ένα τρίτο κύμα θα σημάνει ότι δεν θα μπορέσουμε να διορθώσουμε την οικονομία, όπως μας ζητούν απελπισμένα οι άνθρωποι», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια.

Στη Μελβούρνη από τα μεσάνυκτα της 13ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αίρονται κάποιοι περιορισμοί, με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύκτα να ξεκινά στις 21:00 από 20:00 που είναι τώρα. Οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους για δύο ώρες ημερησίως, σε σχέση με μία τώρα, ενώ όσοι ζουν μόνοι θα επιτρέπεται να έχουν έναν επισκέπτη.

Μετά τις 28 Σεπτεμβρίου, αν ο μέσος όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων Covid-19 παραμείνει μεταξύ 30 και 50 επί 14 ημέρες, θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι αποθήκες και κάποια εργοστάσια, ενώ θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η οικοδομική δραστηριότητα. Αυτό θα σημάνει ότι 101.000 άνθρωποι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους. Επίσης θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού και τις τρεις του λυκείου, ενώ θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους έως και πέντε ατόμων.

Μετά τις 26 Οκτωβρίου, αν ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει πέσει κάτω από πέντε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, κυρίως για εξυπηρέτηση σε εξωτερικούς χώρους, όπως και καταστήματα και κομμωτήρια.

Παράλληλα θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύκτα και δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί στις εξόδους από το σπίτι. Στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται η συγκέντρωση ως και 10 ατόμων, ενώ στα σπίτια έως 5, ενώ θα ξεκινήσουν και κάποια αθλήματα που δεν περιλαμβάνουν επαφή.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να έχουν περισσότερους πελάτες σε εσωτερικό χώρο, ενώ θα λειτουργήσουν και περισσότερες τάξεις στα σχολεία. Μουσεία, γκαλερί και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα ανοίξουν και θα επιτρέπεται η συγκέντρωση έως και 50 ατόμων σε δημόσιους χώρους, ενώ έως και 20 στα σπίτια.

«Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι απογοητεύθηκαν. Κι εγώ απογοητεύθηκα που δεν μπορούμε να ανοίξουμε πιο γρήγορα. Όμως το βασικό είναι να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοικτοί», κατέληξε ο Άντριους.
Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων...
Κορονοϊός: 880.396 νεκροί και... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ