Κορωνοϊός-Ιρλανδία: Κλειστές οι παμπ έως τις 21 Σεπτεμβρίου

08 Σεπτεμβρίου 2020 12:08

Η Ιρλανδία, εν μέσω κορωνοϊού, είναι πιθανόν να αποφασίσει να ανοίξουν και πάλι πάνω από τις μισές παμπ της χώρας, οι οποίες δεν σερβίρουν φαγητό, στις 21 Σεπτεμβρίου.


Αυτό μετά τη σύσταση αξιωματούχων υγείας να μην ανοίξουν νωρίτερα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Irish Times».

Η Ιρλανδία εξήλθε από το lockdown με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το πάγωμα της διαδικασίας του εκ νέου ανοίγματος των χώρων αυτών από τον Ιούλιο την έχει καταστήσει τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ανοίξει πλήρως τις παμπ, ενώ υπάρχει και περιορισμός στις συναθροίσεις.

Συνεδριάζει το υπουργικό για τον κορωνοϊό
Τα μπαρ που σερβίρουν φαγητό επιτράπηκε να ανοίξουν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο μαζί με τα εστιατόρια, στο τέλος Ιουνίου, υπό αυστηρούς όρους. Η διάκριση αυτή προκάλεσε περιορισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από κάποιους ιδιοκτήτες παμπ την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμφωνήσει στην ημερομηνία εκ νέου ανοίγματος των παμπ σε σημερινή του συνεδρίαση, αναφέρει η εφημερίδα. Παράλληλα, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει μια σειρά από πιθανές ημερομηνίες για το εκ νέου άνοιγμα, περιλαμβανομένων της 14ης και της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει. Οι υπουργοί έχουν δύο φορές ορίσει ημερομηνία για το άνοιγμα εκ νέου των παμπ αλλά το ανέβαλαν έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα
Στατιστικά στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι ο μέσος αριθμός κρουσμάτων στην Ιρλανδία συνέχιζε να αυξάνεται με αργούς ρυθμούς την τελευταία εβδομάδα και βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση είχε σημαντικά ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα τον περασμένο μήνα.

Ο επικεφαλής αξιωματούχος υγείας της χώρας προειδοποίησε χθες τους κατοίκους του Δουβλίνου και του Λίμερικ να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούν τις κοινωνικές επαφές τους, ώστε να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων στις δύο αυτές μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos