Οι Ελληνοαμερικανοί ποντάρουν στον Τζο Μπάιντεν: Οι στενοί δεσμοί του με τους Ελληνες Ομογενείς -«Θα γίνω... Μπαϊντενόπουλος»

20 Σεπτεμβρίου 2020 13:13

Το 2008 , όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο που δεν τον εγκατέλειψε – όπως όλοι οι άλλοι -όσο έχανε έδαφος.



Ήταν η Ελληνική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών που στήριξε οικονομικά την προσπάθειά του μέχρι το τέλος. Ο ίδιος έχει πει, ότι αυτή η υποστήριξη τον κράτησε όρθιο στην κούρσα με αποτέλεσμα να τον επιλέξει ο Ομπάμα για τη θέση του αντιπροέδρου. Από τότε είχε επισημάνει κατ' επανάληψη ότι χρωστάει στους Έλληνες την Aντιπροεδρία.

12 χρόνια μετά οι Έλληνες είναι και πάλι στο πλευρό του, καθώς πιστεύουν ότι η ζωή τού χρωστάει τη νίκη για τις τραγωδίες που σημάδεψαν την πορεία του, με τις απώλειες της πρώτης συζύγου του, της κόρης του και στη συνέχεια του γιου του Μπο. Οι σχέσεις του με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα μετρούν περίπου 25 χρόνια από τότε που ήταν γερουσιαστής και υποστήριζε τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου όπως λένε στο iefimerida παράγοντες του Ελληνοαμερικανικού λόμπι. Με τη σύζυγό του Τζιλ, την αδερφή του Βάλερι και τον γιο του Χάντερ άλλωστε δίνουν συχνά το παρόν σε εκδηλώσεις της ομογένειας . Ο Μπάιντεν παρατηρώντας ότι πολλά Ελληνικά επίθετα έχουν την κατάληξη –όπουλος είχε πει αστειευόμενος στους Έλληνες φίλους του ότι θέλει να αλλάξει κι εκείνος το επίθετό του σε …Μπαϊντενόπουλος.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos