Κορονοϊός - Ισπανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως και τον Μάιο προτείνει ο Σάντσεθ

25 Οκτωβρίου 2020 17:40
Ο Ισπανός πρωθυπουργός θέλει να εξασφαλίσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως και τον Μάιο, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού

ΟΙσπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως θα ζητήσει από τους πολιτικούς συμμάχους του στο κοινοβούλιο να υποστηρίξουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης μακράς διάρκειας, η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα, ώστε αυτή να εφαρμοστεί για ένα εξάμηνο, μέχρι τον Μάιο. Ο ίδιος, είπε πως τα ταξίδια μεταξύ διαφορετικών επαρχιών θα απαγορευτούν, υπό τους νέους περιορισμούς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

as parou100

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις διαφορετικές επαρχίες της Ισπανίας θα επιτραπεί να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23:00 πριν από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06:00 το πρωί, με περιθώριο ευελιξίας μιας ώρας. Το μέτρο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού. Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξήχθη ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos