Σε τριήμερο πένθος η Αυστρία – Κουρτς: Ισλαμιστική η επίθεση, θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας

03 Νοεμβρίου 2020 12:04

Για σαφώς «ισλαμιστική επίθεση»κάνει λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας για το αιματηρό χθεσινοβραδινό χτύπημα στη Βιέννη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις πολίτες, ενώ έπεσε νεκρός και ένας από τους δράστες.

Για την επίθεση έγιναν σήμερα δύο συλλήψεις.

Θα υπερασπιστούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο Κουρτς.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση, ενώ η αστυνομία έχει κάνει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο.

«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ' αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η τρομοκρατία επηρεάζει όλους»
Τη σημασία της συνέχισης του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογραμμίζοντας ότι «η τρομοκρατία επηρεάζει όλους».

Ειδικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε: «Συγκλονισμένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν και την Αυστρία. Υπενθύμιση ότι η τρομοκρατία επηρεάζει όλους και της σημασίας της συνέχισης της καταπολέμησης του ISIS. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που επλήγησαν».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos